Skal du legge ny terrasse?

Riktig montering av terrassebord og høy kvalitet på skruer er avgjørende for en trygg og holdbar terrasse.

 

STEG-FOR-STEG FOR Å BYGGE EN TERRASSE:

 1. Planlegging/oppmåling
 2. Bærebjelker/terrassebjelker
 3. Montering terrassebord
 4. Montering rekkverk
 5. Montering trapp

 

FORARBEID FOR Å LEGGE EN PLATTING:

 1. Forbered bakken hvor platting skal legges. Den bør være så fast og jevn som mulig, og med et fall som leder vekk vann. Hvis den ikke er det, må du bruke litt tid på å rette den ut eller gjøre den mer solid.
 2. Fjern de øverste 20-30 centimeterne og legg ned en fiberduk før du fyller tilbake med grov grus. Fiberduken hjelper både med å holde grusen på plass og hindrer at ugresset vokser opp mellom terrassebordene.
 3. Komprimer grusen med en valse.
 4. Ved ujevnt terreng, bruk pukk til å fylle igjen søkk, samt for å jevne ut bakken
 5. Legg ut fiberduken og et tynnere lag med grus over der igjen

5 EKSPERT-TIPS FRA ENKEL BYGG:

 1. Avstanden mellom terrassebordene bør være 3-5mm. Setter du en målestokk på høykant og drar terrassebordene inntil hverandre vil du få en riktig og gjevn resultat på en enkel måte.
 2. Hvis høyden på terrassen er over 50cm, må det monteres rekkverk for å få en forskriftsmessig oppført terrasse.
 3. Om kuvingen skal plasseres oppover eller nedover er det uenighet blant ekspertene. Et praktisk og smart kompromiss er dermed å velge fritt og ha den fineste siden opp.
 4. Helt nye trykkimpregnerte terrassebord er fuktige og krymper. De må derfor legges med mindre avstand enn de vedlikeholdsfrie.
 5. Bruk skruer av god kvalitet som holder bedre over tid. Vi anbefaler Novipro A2 til trykkimpregnert terrassebord, A4 til MøreRoyal og A4 til bruk i aggressive miljøer som brygger og lignende. Skruene har vokset overflate, fibercut og er delgjenget.

 

 

 

Andre aktuelle saker

Et gjestfritt paradis i Hjelmeland

Et gjestfritt paradis i Hjelmeland

Hvordan er det å ha hytte i Hjelmeland? Og blir det ikke kjedelig å fortsatt være på samme sted etter hvert som årene går? Det lurte vi på. Derfor inviterte vi oss selv på hyttebesøk til familien Jostein og Inger Wagle. Paret kjøpte hytte i Enkel Byggs hyttefelt i...